Nová verze Pimcore X je tady. Na co se můžeme těšit?

Na každoroční konferenci Pimcore INSPIRE’20, která tentokrát proběhla online, bylo představeno několik partnerství s technologickými společnostmi a hlavně novinek. Jednou z těch největších byla nová verze Pimcore X, která bude uvedena 31. března 2021.

Říkáte si, kam se poděla 7., 8. a 9. verze? Jednoduše je kvůli 10letému výročí přeskočili. Většina novinek bude sice dostupná pouze v Enterprise subscription, ale ani Open Source edice nepřijde zkrátka.

Technologie

Enterprise i Open Source edice nabídne podporu nejnovějších technologií jako PHP 8 a Symfony 5. V rámci Open Source bude tedy možné používat už jen šablony v šablonovacím jazyku TWIG. Stejně tak REST Webservices API bude dostupné už jen v Enterprise Subscription a pro Open Source ho nahrazuje Pimcore Datahub založený na GraphQL.

Product Experience Portal a Asset Experience Portal

Mezi nejvýznamnější novinky v Enterprise Subscription patří Product Experience Portal a Asset Experience Portal. Ty umožní snadnější sdílení souborů a dat mezi uživateli ve větších společnostech a rychlejší sdílení důležitých informací se zákazníkem na všech kanálech.

Productsup

Pimcore mimo jiné také navázal spolupráci se společností Productsup, jedním z lídrů v e-commerce. Tohle spojenectví umožní uživatelům Pimcore jednoduše publikovat data na více než 2000 prodejních kanálech –⁠ třeba Amazonu nebo eBay.

Translations.com

Díky další spolupráci, tentokrát s Translations.com, který je lídrem v oblastí překladů, Pimcore umožní nastavení automatizace překladů textů. Texty na překlad odešle za vás a překlad poté umožní jednoduše publikovat.

CI HUB a integrace Adobe a Microsoft

Láká vás snadnější práce s dokumenty a nástroji z Microsoft Office and Adobe Creative Cloud applications? Žádný problém! Pimcore + CI HUB = nové řešení.

Plány do budoucna

Na závěr jsme se dozvěděli, na co se chce Pimcore aktuálně zaměřit. Bude to performance, data hub adaptéry, spuštění SaaS PIM & DAM. V dlouhodobém výhledu to bude taky workflow designer, backend search a backend UI a další e-commerce integrace. Těšíte se jako my? :)

Andrea Navrátilová
Senior developerka s citem pro pixel perfect design. Kromě práce má nejradši dobře vyzrálý steak, doutník Cohiba a skleničku Laphroaigu.
Jan Tomický
Stará se o to, aby elektřinou poháněný křemík dělal to, co se mu řekne. Profesionální čtenář chybových logů, fanoušek backendu a integrací. Zkušenostmi senior, duchem věčný junior.
4.12.2020
Andrea Navrátilová
Jan Tomický
Baví vás to? Pošlete to dál
Speak English?
Speak English?

Linkedin

Facebook

Instagram

Behance

Linkedin

Facebook

Instagram

Behance

Linkedin

Facebook

Instagram

Linkedin

Facebook

Instagram